contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Smochine Si Sunca De Serrano(figs & Serrano Jamon)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







thanks god is friday!!!dupa o saptamina istovitoare,cu nopti pierdute ori acasa(unde am monitorizat copii ultrafebrili si tusitori) ,ori la slujba ,unde, daca tot veni vorba ,tot oameni monitorizez(desi uneori am mari probleme in a-i numi asa...),ma trezesc surprinsa in fata unui weekend liber(lucru destul de rar!),cu care nu stiu ce as putea face,deocamdata...ce stiu sigur e ca ar trebui sa facem o mica aprovizionare, e suficient sa deschid usa frigiderului ca sa-mi dau seama ca nimeni nu a calcat pe la piata sau supermarket saptamina asta,iar ultimile oale/cratite care au mai avut cite ceva in ele zac goale in chiuveta bucatariei,asteptind indurarea noastra...dar sa mai astepte,nu-mi place sa-mi incep weekend-ul cu spalari de vase.ca sa nu spun cit urasc lucrul acesta de cind ma stiu si ca il fac din pura "necesitate inteleasa",ca multe altele,de altfel.
si mereu m-am gindit sa scriu macar o brosurica intitulata"libertatea de a spala vase" in care sa enumar,cu mici notite ,sirul "libertatilor" de care dispunem in general in societate si de a demonstra la cite libertati- corvoada suntem siliti sa participam de la o virsta frageda si pina la una mai coapta...
si cum va spuneam,frigiderul aproape gol...o gustare parca totusi am dori in aceasta seara...desfacem un pachet cu jamon ?oh,da,jamon e o alegere perfecta pentru a prinde forte sa facem cumparaturile de vineri,mai ales daca ii adaugam niste smochine(oh,figs are my truly love!),am vazut eu cindva pe good food o reteta ,am facut-o din amintiri...
se iau citeva smochine(egale cu numarul de felii de sunca din pachet),se taie in 2 si se coc citeva secunde pe gratarul incins ,le impachetam asa fierbinti in sunca de serrano(cite 1/2 de felie pentru fiecare 1/2 de smochina),le stropim cu otet balsamic si razuim si un pic de parmezan deasupra,plus citeva frunzulite de busuioc,gustarea e gata,daca nu conduceti masina,un strop de vin adauga un plus magnific(eu am gustat un deget de shiraz),va invit si pe voi:



enjoy!
in continuare,va prezint doua premii ,venite din departare,de la KITCHEN FLAVOURS ,
si de la SOUMYA,
le multumesc foarte mult amindurora (thank you very much !) si le daruiesc voua ,tuturor celor care ma vizitati,in semn de prietenie si multumire !

 


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com