contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Smoothie De Avocado

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Va avertizez: smoothie-ul asta  este delicios si poate crea dependenta. Si e sanatos pana peste poate. Sursa de inspiratie? Dr. Oz si emisiunea lui  doldora de informatii interesante. Am adaptat nitel si in functie de ce avem in frigider, ceea ce va sfatuiesc si pe voi.  Poate nu va place gustul de avocado, punem doar jumtate din cantitate si punem mai multa banana. Vrem mai dulce? Nitica miere ori sirop de agave ori, in cel mai rau si nerecomandat caz, zahar. Cu alte cuvinte, o reteta cu ingrediente valoroase nutritiv vorbind dar si foarte versatila la gust. Oricum proportia perfecta pentru mine si gustul meu
este enumerata in urmatoarele ingrediente:

jumatate de avocado
o banana decojita
o jumatate de limetta
apa - cantitatea e in functie de cat de gros vreti sa fie smoothie-ul. Cum mie imi place mai consistent, am pus  doar o jumatate de cana. In reteta originara, se punea apa din nuca de cocos ceea ce e o alegere minunata doar ca aici, in Romania, nu e totdeauna la indemana. In loc de apa, putem folosi lapte vegetal (lapte de susn de exemplu) dar eu va spun ca a iesit minunat cu apa. 
scortisoara - dupa gust (eu am pus cam jumatate de lingurita)

Taiem coaja de la avocado, il taiem bucati, il punem in blender, la fel facem cu banana, adaugam sucul de lime, scortisoara si apa, pornim aparatul si in cateva clipe, avem o delicioasa bauturica nutritiva. Enjoy!