contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Snitel De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

   S-a deschis sectiunea "ce vom face cu porcul de anul asta"! Ce mancaruri rapide si gustoase putem face cu acest tip de carne, nelipsit la noi romanii, mai ales in perioada aceasta a anului...
   Snitel de porc - o friptura la tigaie foarte versatila, usor de asociat cu diverse garnituri si foarte simplu de facut...
Ingrediente:

-cca 400g pulpa porc,
-2 oua mici,
-3 linguri faina,
-3 linguri pesmet,
-sare,
-piper macinat,
-ulei pentru prajit,

Preparare:

   Se spala carnea si se curata de pielite si tendoane cat mai bine altfel snitelul se va strange la prajit. Carnea se taie perpendicular pe fibra, in fasii subtiri de un deget.
   Carnea taiata astfel se va bate mult mai bine iar snitelul va fi mai moale chiar daca nu am folosit o carne de animal foarte tanar.
   Se bat bucatile de carne cu ciocanul de snitele sub folie de plastic (ca sa nu murdarim toata bucataria!) in scopul de a fragezi carnea.
  Se sareaza si se pipereaza bine (piperul da gust foarte bun snitelului) apoi se trece fiecare bucata prin faina de grau, pe ambele fete. Se scutura surplusul de faina si se da snitelul prin ouale batute apoi prin pesmet.
  Se prajesc in ulei incins pana devin aurii, intorcandu-se pe ambele fete si se servesc calde cu diverse garnituri: salate, piure de cartofi etc.
  Pentru un snitel de porc reusit se poate folosi untura de porc, asa cum prevede reteta originala, sau amestec de ulei cu untura in cantitati egale insa eu prefer varianta aceasta de prajire, numai in ulei. Untura o folosesc in  speta cand fac de vitel deoarece carnea este mai fada.
     Pofta buna !