contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Snitel Vienez Cu Salata De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un nou an si aceeasi Provocare Secreta. De aceasta data am iscodit blogul "Hai sa gatim cu Mishu" si mi-a fost tare greu sa ma hotarasc, dar in cele din urma a castigat snitelul vienez cu o minuntata salata de cartofi, asa ca la Viena.
Reteta mea difera un pic fata de cea prezentata de Mishu, dar sper sa va placa si aceasta varianta.


 Reteta aceasta se afla in cartea "Viennese Specialities" achizionata in toamna din Viena. Este o carte tare interesanta, asa ca voi reveni si cu alte specialitati.


Pentru snitel avem nevoie de 5 felii de cotlet de porc, 2 oua batute, 3 linguri faina, 5 linguri pesmet, sare, piper, ulei pentru prajit

Pentru salata de cartofi avem nevoie de: 500 gr cartofi fierti in coaja si decojiti, 200 ml supa de vita (daca nu aveti supa de vita incercati cubul de vita bio de la DM), 1 ceapa rosie mica, 2 linguri ulei de seminte de dovleac, 1 lingura otet, sare, piper, 1 varf de lingurita de zahar


Pentru salata taiem cartofii calzi in felii.Adaugam sare, piper, supa de vita si ceapa rosie taiata marunt. Adaugam uleiul, otetul si zaharul si lasam salata sa se raceasca. Intre timp vom pregati snitelul.

Spalam feliile de cotlet si le stergem cu un servet. Indepartam orice urma de garsime apoi le batem cu un ciocan pentru snitele. Le presaram cu sare si piper. Le trecem  poe ambele parti prin faina, ou batut si pesmet apoi le prajim la foc mic pana cand sunt frumos rumenite.Le scoatem pe un servet absorbant.

Servim snitelul alaturi de salata si de felii de lamaie.


Si bineinteles acompaniat de un pahar de vin rosu.



Pofta buna!