contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Snitel Vienez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Snitelul Vienez (Wiener Schnitzel ) e un preparat  traditional din bucataria austriaca si sunt felii din cotlet de vitel pregatite pane. Original se foloseste carnea de vitel, dar a inceput sa se pregateasca si din carne de porc, de curcan sau de pui. Feliile se dau prin faina, ou, pesmet, apoi se prajesc in unt sau ulei, pana capata o culoare maro aurie. In mod traditional este stropit si cu zeama de lamaie.

 

Ingrediente:
* 600 gr de carne de vitel (porc)
* sare        * piper
* boia dulce (optional)
* 2 oua
* pesmet fin
* ulei
* 1 lamaie


Mod de preparare:
Snitelul vienez este foarte crocant, avand acea crusta de pesmet. Este un preparat deosebit si totodata simplu de pregatit. Se taie carnea in felii de cca. 1 cm grosime, care se bat cu ciocanul pentru snitele (paneuri). Acestea se sareaza si se pipereaza dupa gust.Untr-o farfurie se bat ouale ca pentru omleta, cu putina sare. Fiecare bucata de carne se tavaleste pe ambele parti prin faina, apoi prin ouale batute si in final prin pesmet.


Se scutura de pesmet si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana cand fac o crusta aurie. E mai bun daca se adauga in ulei si un cub de unt. Se prajesc la foc moderat, altfel crusta se poate arde iar interiorul ramane crud.


Se pot servi cu o garnitura de cartofi natur, piure de cartofi sau varza calita si o salata alaturi. Nelipsite sunt 2-3 felii de lamaie, pe care eu am uitat sa le pun pe farfurie, preocupata de aranjarea rosiilor cherry. Voi sa nu uitati. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com