contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sorbet De Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
În vara asta, la Iași am savurat două tipuri de sorbet. Acum vă prezint sorbetul de căpșuni, așa cum l-am făcut eu. Pozele sunt de la terasa de lângă mall-ul Palas, pentru că eu nu m-am priceput la o prezentare fățoasă. De altfel, la cât de repede a dispărut sorbetul din cupe nici timp nu aveam să le bibilesc pt pozat.

Am folosit pentru fiecare porție așa: 100 ml apă, 2 linguri pline de zahăr, 4-5 căpșuni mari, zeama de la o jumătate de lămâie, cca 50 ml apă minerală rece.
Din apă și zahăr am făcut un sirop. Când se răcește de tot, se dă la frigider, sau chiar la congelator să se închege, dar se amestecă bine cu furculița din când în când ca să nu rămână bucăți mărișoare de gheață în el. Înainte de servire se scoate din congelator cu 10-15 minute înainte. Sorbetul nu este un desert solid, în schimb este la fel de rece ca și o înghețată.
Căpșunile și zeama de lămâie se dau prin blender apoi se țin la frigider până se răcește foarte bine. La servire siropul deja scos din congelator și piureul de căpșuni se amestecă omogen și se adaugă puțină apă minerală rece, apoi totul se toarnă în cupe de sticlă, decorându-se cu o felie de lămâie și cu o frunzuliță de mentă deasupra.
Este un desert foarte potrivit în zilele toride ale verii, care se servește cu paiul sau cu lingurița.
Poftă bună!