Sorbet De Vişine
Sursa Sorbet de vişine
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
By Bucataresele vesele.
Anul asta nu avem chiar asa de multe visine... insa tot o sa pun cateva la borcan, pentru prajiturile de la iarna :) Nu stiu, sincer sa va spun, cat e kilogramul de fructe in piata, dar pentru un sorbet delicios aveti nevoie de 500 g de visine. Incercati, nu o sa va para rau ;)
Ingrediente:
500 g visine,
coaja unei lamai,
3 cm ghimbir proaspat (daca aveti prin frigider; eu am, beau zilnic ceai de ghimbir),
2 linguri miere,
1/2 lingurita scortisoara.
Spalam visinele si alegem samburii (migaloasa treaba, dar poate aveti in casa un aparat de scos samburii). Blenduim visinele si ghimbirul.
Amestecam cu mierea, scortisoara si coaja de lamaie, dupa care dam compozitia la congelator.
Daca doriti, serviti cu frisca.
Tineti cont de faptul ca era destul de cald afara si pana am pregatit aparatul foto... sorbetul meu a inceput sa se topeasca :) Asta nu inseamna ca nu a fost de-li-cios!