contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sos Bolognese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

  Sos bolognese, un sos care necesita ceva mai mult timp de fierbere fara a fi insa dificil de facut. Este un sos excelent pentru lasagnia sau paste de orice fel (ex..Spaghetti bolognese)...
Ingrediente:

 -o ceapa,
-un morcov,
- o telina mica (sau 2 tulpini),
-2 catei de usturoi,
-400g carne tocata de vita,
-50 ml vin alb sec,
-2 linguri pasta de rosii,
-2 linguri ulei de masline,
-sare,
-piper,
-oregano,
-busuioc,
-nucsoara(optional),

Preparare:

   Zarzavatul se toaca foarte fin, eventual se da pe razatoarea mare pentru ca sosul sa iasa cat mai fin.
   Se pune la calit ceapa in cele 2 linguri ulei de masline si se lasa sa se inmoaie fara sa se caleasca, adaugandu-se eventual 1-2 linguri de apa.
  Se adauga restul de zarzavat si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 3-5 min, apoi se adauga carnea tocata, amestecandu-se sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Se sareaza si se pipereaza, se stinge cu vinul si se lasa  la fiert pana se evapora lichidul.
 Se adauga condimentele si pasta de rosii, se completeaza cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba indelung (cca 2 -3 ore), completand cu apa ori de cate ori este nevoie.
 Fierberea indelungata are ca scop intrepatrunderea aromelor asa ca la final va rezulta un sos foarte gustos deci sa nu neglijati acest timp chiar daca vi se pare usor exagerat...
         Spor la gatit !