contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sos De Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dar voi cum faceti sosul de caramel ?
Ei bine, daca inca nu ati incercat sau ati incercat, va spun cum il fac eu :), reteta aceasta cred ca va va lasa multumiti si din momentul ce o veti incerca sunt sigura ca o veti repeta ;) pentru ca e foarte simpla si cu sigutanta nu veti avea parte de un esec precum un sos care a devenit caramel dupa racire :)) !
Ingrediente:
  • 420 gr.  lapte condensat indulcit ( am inteles ca exista si neindulcit, eu insa nu am intalnit )
  • 50 gr. zahar
  • 100 gr. miere de albini
  • 150 gr. unt
  • 1 praf de sare
  • 6 ~10 linguri de lapte fiert  (cantitatea e orientativa, pentru ca in funtie de calitatea ingredientelor pe care le veti folosi, puteti regla densitatea caramelului final, incepeti de la 6 linguri si daca e nevoie puteti sa mai adaugati lapte cand caramelul e inca cald )

Mod de preparare:

  1. Turnati intr-o cratita mierea de albini, zaharul, untul si sarea, le fierbeti timp de 2 minute la foc mediu spre mic, amestecand in continuu.
  2. Dupa ce a fiert, turnati in cratita laptele condensat si mai fierbeti, amestecand cu un tel in continuu, pana devine de o culoare usor aramie in jur de 7~9 minute, cand s-a racit putin adaugati laptele fiert si amestecati bine.
  3. Se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis timp de 2 saptamani, dar sunt sigura ca il ve-ti papa mult mai repede :P !

Acum va puteti delecta familia cu un sos delicios de caramel, facut in casa, cu siguranta este mai sanatos si mai ieften decat cel cumparat !
Il puteti servi la clatite, pancakes, vafe, inghetata, fructe, cheesecake si alte bunaciuni dulci :D !
Pofta buna !