contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sos De Marar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Nu stiu voi cat de tare tresariti la vazul unui manunchi verde, proaspat, de marar :P ...dar eu sint chiar lesinata dupa el :D (mararul si leusteanul imi plac la nebunie!!!)...si inevitabil mi-l imaginez intr-un sos cremos si delicios, ca cel pe care am sa vi-l prezint acum...
...e preferatul meu, in orice anotimp :)
...din cauza ca il fac mereu "cu ochii inchisi" :P ...n-am sa va pot reda cu exactitate cate grame dintr-unul sau altul folosesc, dar veti vedea ca nu e nici o mare filozofie, toate se aduna la un loc si se potrivesc de gust ;)
Aveti nevoie de o legatura sau doua de marar, ulei, faina si lapte pentru sosul bechamel, un pic de sare, un pic de zahar, un pic de otet :)))
In mare, se reiau pasii de la spanac cu lapte, omitand, insa, usturoiul :))
Se spala, deci, mararul; se taie marunt. Se incalzeste uleiul, se adauga faina (pana obtineti o pasta), lapte, sare dupa gust. Se adauga mararul tocat:

Se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand pufaie :)))
Se adauga cate "un pic" de zahar, otet, etc...
La sfarsit, dupa ce ati luat compozitia de pe foc, puteti adauga cateva linguri de iaurt.

Noi l-am servit langa niste cartofi fierti si niste chiftelute grozave, cu pasta de ansoa :)


Foarte, foarte fain, sper sa il incercati :)
...merge de minune si cu budincile pe care nu demult vi le-am prezentat: de dovlecei si de legume ;)


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com