contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sos Picant, Ke-tsiap, Keciap, Nu Stiu Cum Sa Ii Zic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ce face orice om cand se pregateste sa plece nitel la plimbare? Un rezumat a ceea ce mai e prin frigider de lichidat. Si am concluzionat ca doua sticlute de sos picant nu fac rau nimanui, intregim mica borcaniada de anul acesta, am facut cate putine din cat de putin am avut, gogosari in sos de rosii cu mustar, vinete in suc de rosii, zacusca de vinete, in doua ture, nici nu mai stiu, niste suc de rosii, tocana, cam astea.

Azi am adunat restantele de prin frigider si camara si am copt-o.

Am folosit ardei kapia, mere, ceapa, usturoi

mustar picant, pasta de tomate, ardei iute (nu toti aia din poza, ca sunt foc) si ceva piper si verdeata.

Dupa cum probabil ca ati dedus, legumele le-am copt. Merele lasa un suc si se caramelizeaza misto legumele.

Acum depinde de cheful si placerea fiecaruia, eu nu am curatat de coaja decat usturoiul, restul le-am lasat asa si am adaugat mustar, condimente, pasta de rosii, apoi am mixat si am subtiat cu apa.

La fel, consistenta sosului depinde tot de fiecare si/sau de mixer, eu nu l-am facut nici pasta, nici crema, nici ca pe zacusca, nici prea suc, vorba reclamei, nici aici-nici aici.

Din legumele pe care le-ati vazut in tava, cam o cana de pasta de tomate si o lingura de mustar (plus restul) mi-au iesit doua sticle de jumatate pe care le-am sterilizat. Chiar, daca sosul e nici aici – nici aiici, sunt jumatati de kil sau de litru?

A, piperul l-am pus la final, proaspat macinat.

rororo



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com