contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Soufflé De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

sau cum sa faci un desert spectaculos in jumatate de ora din sase portocale, trei oua, ceva faina si niste zahar.
in mare soufflé-ul se rezuma la amestecul dintre albusuri batute spuma si o crema din galbenusuri, zahar si ceva faina. dar sa o luam pe rand:
- bate trei albusuri spuma incorporand treptat trei linguri de zahar
- taie capac la portocale si scobeste miezul fara sa distrugi peretii
- fa o crema din trei galbenusuri, 150 de grame de zahar si cinci linguri de faina incorporandu-le treptat. adauga sucul obtinut din stoarcerea miezului de portocala
- pune crema asta pe foc mic si amesteca treptat ca sa nu faca cocoloase. cand s-a legat bine lasa sa se raceasca si adauga o lingura de coaja de portocala rasa si doua linguri de bitter mamaia. incorporeaza albusurile spuma

 

- aseaza portocalele intr-o tava/cratita in care sa nu aiba libertate de miscare(sa nu se rastoarne) si umple portocala cu crema obtinuta numai pe trei sferturi
- da la cuptorul incins circa 20 de minute sau pina cand soufflé-ul e pufos si auriu. presara zahar pudra
atat tot. pofta mare.

Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com