contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghete Cu Chifteluțe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC03543
Deoarece Cristina ne provoaca in aceasta luna sa pregatim ceva cu frisca, sau cu paste, ma conformez. Asa ca aceasta reteta este pentru Provocarea lunii martie ”Dulce Romanie”.
Cum in ultima vreme nu am timp de mai nimic prestez prin bucatarie diverse chestii relativ simple si rapide.
Asa ca, pe langa 600 g carne tocata (amestec) mai folosesc ceva legume, 2 cepe, 3 cartofi, 2 morcovi, verdeata (obligatoriu) si cativa catei de usturoi (dupa gust). Dau legumele prin masina de tocat si le amestec cu carnea, adaug 1 ou, 2 felii de paine inmuiata, si amestec bine. Potrivesc gustul de sare si piper. Pun si putin ulei.
Eh, daca aveti chef, dunstuiti ceapa tocata marunt in putin ulei, pana se inmoaie si apoi amestecati-o cu carnea. Soacra-mea asa procedeaza, si pune ceva mai multa ceapa. Ies bune si asa, nu-s chiar light, dar...
Formez mici sfere de carne, pe care le pudrez cu putina faina (tot amestec, grau + porumb, adica malai), pe ambele parti. Le prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Le scot pe prosoape de hartie.
Separat fierb un pachet de spaghete in apa usor sarata (care deja clocoteste), al dente. Le scurg si le repartizez in farfurii, alaturi de chiftelute.
DSC03537
Am improvizat un sos de ardei si gogosari. Parca v-am mai spus, am in congelator ardei grasi si gogosari taiati marunt, asezati in pungute, pe care-i folosesc la diverse chestii. Asa ca, am pus intr-o craticioara tocatura de ardei (nu stiu sa va spun cantitatea), cu putina apa, 1 lingura de ulei si am lasat sa fiarba la foc domol. Am adaugat si putin bulion, am potrivit de sare si piper. A fost comestibil :)
DSC03540
Sper sa revin si cu retete cu frisca...