contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghete Cu Pipote De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am venit in tara cu o pofta de pipote. Nu mai mancasem de ceva vreme si am zis sa le pregatesc pentru masa de pranz. Reteta am luat-o de pe ecuisine si am adaptat-o la ce mai aveam prin bucatatarie si ma gandeam ca poate merge. A iesit foarte buna, m-a dus cu gandul la pipotele pe care le face buna mea prietena, Andreea, inconfundabile si tocmai acum am omis sa ii cer reteta. Dar mai este si maine o zi:) intre timp, enjoy aceasta reteta.



Ingrediente (4 portii):
500g pipote de pui (puteti adauga si inimi)
400g spaghete
O ceapa
O jumatate ardei gras verde
O jumatate ardei gras rosu
2 catei usturoi
O mana patrunjel
O lingura bulion
2 linguri ulei masline
Boia
Cimbru
Piper, sare
Mod de pregatire:
Puneti pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. In apa lor de fierbere puneti sare si putin ulei de masline pentru a nu se lipi.
Tocati ceapa si ardeii grasi marunt, apoi caliti-le intr-o tigaie incinsa cu doua linguri de ulei de masline. Amestecati cateva minute pana se inmoaie, la foc mediu, apoi adaugati pipotele, usturoiul pisat, patrunjelul tocat, sare, piper, cimbru, boia, doua cani de apa si o alta cana de apa in care ati dizolvat lingura de bulion. Lasati la foc mic spre mediu, acoperit cu capac pentru 40 de minute, sau pana carnea este fiarta. Aveti grija sa verificati mereu sa nu scada prea mult sosul. Puteti completa cu apa daca nu este fiarta carnea. Sosul final trebuie sa acopere carnea un pic.
Adaugati spaghetele scurse peste carne, mai lasati un minut sau doua pana absoarbe sosul. Serviti fierbinte.



Articol recomandat de eileen-cuisine.blogspot.com