contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghete Simple

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


  DSCF2725

In ziua de carbohidrati a dietei, am vrut sa pregatesc o reteta ce o aveam pregatita dar…n-am mai gasit-o. Asta e, e pe aici undeva, o s-o gasesc cand nu mai am nevoie:))). Asa ca am fost nevoita sa incropesc ceva la repezeala. Mai citisem ceva retete cu spaghete, asa incet m-am cam prins care e baza, avantajele acestor mancaruri este ca se pregatesc foarte repede, sunt satioase si, in functie de diversele ingrediente si sanatoase.  Cred ca am respectat destul de bine dichisul unei retete cu spaghete italiene, a iesit o mancarica foarte buna, pacat ca n-am putut presara si nitel parmezan sau cascaval (din motive de dieta) – cred ca iesea de-a dreptul delicioasa, dar e foarte buna si asa si e si de post cu conditia sa folosim spaghete fara ou (tot se apropie Postul Mare). N-am poze pentru cand am facut reteta, nu de alta  dar cand ampregatiti-o, nu credeam ca o voi posta, cand am gustat-o, am zis ca totusi merita onoarea.
Ingrediente:
- o mana de spaghete
- 1 – 2 catei de usturoi
- verdeturi – in primul  rand, busuiocul – verde de preferinta sau uscat daca nu se poate altfel; eu folosesc si alte verdeturi, acum am folosit rozmarin uscat maruntit
- pasta de ardei
- o lingurita de bulion
- ulei de masline, sare, piper
Punem la fiert apa cu sare, intr-o cratita iar cand aceasta clocoteste, adaugam spaghetele pe care le lasam la fiert cam 10 minute (verificati timpii pe pachet). Cand sunt gata, le strecuram si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Intr-o alta cratita, punem putin ulei la incins, desfacem doi catei de usturoi pe care-i taiem marunt si ii punem la prajit, adaugam verdeata marunt taiata (busuioc e mai in toate retetele clasice, eu am ramas fara asa ca am folosit rozmarin), o lingurita pasta de ardei si o lingurita bulion. Mestecam sa se intrepatrunda toate aromele iar dupa un minut adaugam spaghetele, cu o lingura de lemn omogenizam toate ingredientele (cu grija), mai lasam nitel sa fie fierbinti, le luam de pe foc si le turnam in farfurie. Daca vreti, nu strica deloc niste parmezan sau cascaval ras presarat deasupra. V-am spus ca e usor, nu-i asa?

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com