contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghetti In Sos, Cu Vinete Si Dovlecei

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Sau,cum ar spune italienii:  “Spaghetti con salsa di melanzane e zucchine”

INGREDIENTE:

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 2 rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • sare, vegeta, piper, boia dulce
  • busuioc verde, cimbru,dafin,patrunjel
  • spaghetti

PREPARARE:

Dovlecelul si vanata ,se curata
de coaja si se taie in cuburi mai mari.
Vanata se poate lasa si cu coaja.

Se calesc apoi in 2 linguri ulei
pana cand se inmoaie.
Saram si piperam.

Separat ,calim intr-o lingura cu ulei,
usturoiul taiat felii si ardeiul iute
taiat rondele.

Adaugam rosiile,decojite si tocate
cuburi mici, o foaie de dafin,boia dulce.
Calim 4-5 minute.
Sosul obtinut, il turnam peste
vinetele si dovleceii caliti mai devreme.
Punem  sare,  vegeta,   busuioc verde
cimbru-dupa gust.
Mai calim1-2 min. si oprim focul.

Fierbem pastele in apa cu sare,8-10 min
Le  scurgem si le clatim cu  mai multe
ape reci. Adaugam o lingura cu ulei de masline si putin busuioc si patrunjel verde  si amestecam.

Servim pastele  ,cu  sos cald cu vinete si dovlecei.

O mancare numai buna pentru o zi de post!



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com