contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spanac Cu Lapte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ca o infuzie de vitamite, mancarea de spanac este nemaipomenita.
Imi place sa gatesc mancarea de spanac sub forma de piure si cu adaos de lapte. Pentru a fi gatita de post, singura diferenta este ca nu se adauga lapte in compozitie.
Ingrediente folosite:
- 1 borcan spanac
- 1 lingura faina
- ulei
- 2-3 catei usturoi
- cca 200-300 ml lapte
- 1 lingurita bulion
Primul pas este clatirea spanacului. Chiar daca am folosit spanac direct fiert, din borcan, l-am clatit sub un jet de apa rece.
Apoi l-am tocat marunt cu tocatorul de salata de vinete pana a capatat aspectul de piure.
Cratita in care se gateste spanacul, se pune pe foc impreuna cu un pic de ulei si lingura de faina si se amesteca astfel incat sa nu se arda faina. Doar se caleste un pic, 1-2 minute. Se adauga lingurita de bulion si se mai amesteca pe foc inca un minut.
Se adauga piureul de spanac si se amesteca adaugand un pic cate un pic laptele. Se are in vedere consistenta si gustul dorit de fiecare. Se adauga sare dupa gust
Spre sfarsit, dupa cateva minute, se adauga si usturoiul tocat marunt.
Cam atat. Se poate servi cu un ou ochi alaturi :)
Gatiti spanac! Este o infuzie de vitamine si este foarte usor de facut. Pofta buna!


---

Articol recomandat de vladubucataru.blogspot.com