contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spanac

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:                                        

  • 1 kg spanac                                                    
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2 catei mici de usturoi
  • sare sau vegeta
  • patrunjel

Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert.
Cand apa da in clocot se introduce spanacul si doar se opareste.
Se scurge bine de apa intr-o sita.
Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.
Usturoiul se piseaza si se adauga peste ceapa.
Cand este gata ceapa  ,se adauga spanacul , vegeta dupa gust , patrunjelul si se amesteca bine.
Mancarea este gata!

              

Se poate servi alaturi de ou prajit.

                        

Se recomanda ca spanacul sa fie consumat in stare cruda  in salate, sau in mancare dar doar oparit.
Nu este recomandat ca spanacul sa fie fiert mai mult pentru ca i se distrug toate proprietatile.
Daca in timpul fierberii culoarea sa devine verde galbuie, devine chiar nociv pentru organism.
Spanacul este indicat in combaterea anemiei, oboselii, asteniei si depresiei nervoase.
Este foarte bogat in substante nutritive ( saruri de fier,calciu, magneziu, iod, vit.C, A ,B si acid folic )


Îndosariat la:Spanac Tagged: spanac

Articol recomandat de truedelights.wordpress.com