contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spanakopita Vegana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Vegan spanakopita 

Imi doresc de foarte multa vreme sa experimentez cu aceasta reteta si am reusit in sfarsit ieri sa o fac. Ma declar o mare fana a spanacului dar cred ca ati observat asta deja, din nenumaratele retete cu spanac de pe blog. Pornind de la reteta ovo-lacto vegetariana a acestui preparat, am facut unele transformari si am obtinut o delicioasa varianta de post. Delicioasa am zis! Asa a decretat si Anais, care a mancat-o cu mare pofta (umplutura, caci foile nu i-au fost pe plac). Ca singur sfat va recomand sa o consumati cu o salata de rosii (contin vitamina C) pentru o absorbtie mai buna a fierului (din spanac) in organism.

Vegan spanakopita

Spanakopita vegana – preluata cu modificari de la Sabina

  • 1 kg spanac proaspat
  • 500 g tofu simplu in saramura (de la firma Inedit)
  • 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa mare taiata marunt
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 1 lg seminte de chia rasnite (sau seminte de in rasnite) si amestecate apoi cu 1/4 cana de apa (inlocuitor pt oua)
  • ulei de masline
  • 1 pachet foi de placinta
  • optional sare
  1. Spanacul se curata, se spala si se fierbe aproximativ 5 minute. Se scurge de apa, se lasa la racit, apoi se toaca marunt.
  2. Ceapa taiata, tofu faramitat, patrunjelul, semintele de chia (transformate intr-o pasta de consistenta albusului de ou) si spanacul tocat se amesteca intr-un bol.
  3. Intr-o tava (eu am folosit tava mare a aragazului) se suprapun foi de placinta unse cu ulei de masline. Se pune umplutura, se niveleaza si se continua cu foile unse si suprapuse. Ultima foaie se va unge cu ulei.
  4. Placinta se taie felii si se da la cuptor la 180 grade C pentru 30-35 minute sau pana cand este rumena.
  5. Se consuma calda sau rece cu salate alaturi.

Pofta buna!

Nota!

Pentru copiii sub un an nu se va mai adauga sare iar tofu va fi lasat la desarat in prealabil.