contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sparanghel în Foietaj

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inspirata de Adriana, ea de Giallo Zafferano, am rolat si eu niste sparangheli albi cu capete olecuta violete în sunca fiarta, costita feliata subtire, dar si fara carnoase, doar cu parmezan. Toate cele trei variante mi-au placut foarte mult. 

Ingrediente:

  • 9 bucati sparanghel alb curatat, ca n-am gasit verde
  • sunca, bacon - feliate finut
  • felioare subtiri de parmezan
  • 1 foaie de aluat foietaj, taiata în noua fîsii
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte
  • 1 mînuta seminte de floarea soarelui

Un sfat - egal cu ce le umpleti, nu renuntati la semintele de floarea soarelui. Dupa parerea mea, încoronarea acestor betigase!!! 
Pregatim ingredientele.


Pe felia de sunca, bacon sau ce-o fi, se pun cîteva felioare/aschii de parmezan,
sparanghelul deasupra. Se înfasoara. 

Apoi se roleaza în fîsia de aluat.


Se aseaza "trabucurile" pe o tava cu hîrtie de copt,
se pensuleaza cu amestecul de galbenus cu lapte,
si se presara deasupra semintele de floarea soarelui.
Se da tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C, pîna va place cum s-au rumenit!


Un deliciu! Deci mie mi-au placut enorm!


Merci Adriana si Giallo Zafferano!