contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spoon Is Back In Business! (salată Tropicală De Morcovi şi Stafide)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cu puţin noroc se apucă de treabă - se reapucă de treabă - şi nu mai absentează. Da, despre lingură vorbim :) Poate va începe să iasă înapoi tot timpul care până acum s-a ascuns în sac. Aşa îmi doresc! Pentru că atât timp cât voi avea nevoie să mă hrănesc ca să exist, va exista şi pasiunea mea pentru gătit.
Să-mi suflec mâinile, atunci. Pentru că suntem în post, provocarea mea e să gătesc mâncare vegetariană, şi eventual raw. Cum eu nu am de fel aplecare pentru un astfel de regim - I'll always be a meat addicted - şi pentru că de carbohidraţi nu ai încotro să fugi în asemenea situaţiune, m-am apucat de cercetat combinaţii de salate.
Iacă o idee: salată tropicală de morcovi şi stafide
Am folosit:
- 400g de morcovi, adică vreo 3 morcovi potriviţi;
- 50-70g de stafide, adică o mănuţă nu foarte plină;
- 200g cuburi de ananas din compot, cred că e (mai) delicios cel proaspăt;
La care am făcut sos din:
- 2 linguri unt de alune;
- 3 linguri de maioneză sau chiar mai multă. În funcţie de cât de light e, mi-am zis eu. Ideea e că ar fi trebuit să folosesc cam o jumătate de pahar de iaurt (50ml), dar cum spuneam că suntem vegetarieni stricţi...
- un praf de scorţişoară;
- sare şi piper.

Am curăţat morcovii, i-am dat pe răzătoare şi i-am amestecat într-o salatieră cu stafidele si bucăţile de ananas. Într-un bol separat am pregătit sosul. Mai întâi am încălzit la microunde untul de alune, apoi l-am frecat cu sare şi piper, am adăugat praful de scorţişoară şi am amestecat cu maioneza.
Am turnat sosul peste compoziţia de morcovi şi am mestecat bine. E mai bună dacă o ţii jumătate de oră la frigider înainte să o serveşti. Salata!
Mi s-a părut absolut delicioasă! Dacă n-ar fi fost să respect regimul vegetarian (de post), aş fi pus în ea şi o mână de cuburi de piept de pui. Ar fi fost şi mai şi!


Articol recomandat de spoonschallenge.blogspot.com