contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spumă De Căpșuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu ultimele căpșuni din acest an am făcut un desert minunat, ușor și răcoritor. Foarte simplu de preparat, spuma de căpșuni poate fi o alegere potrivită pentru o zi de vară caldă, în care ai vrea înghețată dar ți-e lene să mergi până la magazin, însă ai niște fructe în frigider de vreo două zile pe care nu mai ai chef să le mănânci așa crude. Din cantitățile de mai jos ies 5 porții mari, care pot fi ajustate în funcție de pofta voastră.
Ingrediente:
500 g căpșuni
5 albușuri de ou
8-10 linguri de zahăr
Am curățat căpșunile de codițe și le-am dat sub un jet de apă. Le-am mărunțit apoi în robotul de bucătărie, nu foarte mărunt, pentru că părerea mea este că e mai plăcut să simți și pulpa fructului, nu numai un sirop.



Am bătut apoi albușurile până s-a format puțin spuma, după care am pus zahărul pe rând, amestecând cu mixerul după fiecare lingură. Spuma trebuie să fie tare, astfel că nu trebuie să cadă atunci când întoarceți castronul cu capul în jos. Cantitatea de zahăr se pune în funcție de cât de dulci sunt căpșunile sau în funcție de gustul fiecăruia.


Pasul următor a fost să torn căpșunile mărunțite peste albuș și să amestec ușor, de jos în sus, să nu se lase prea tare albușul.



A ieșit un desert foarte pufos și gustos. Spuma se lasă la frigider minimum o oră, însă, din păcate, își va pierde din textura pufoasă, pentru că sucul căpșunilor va cădea la fundul vasului, iar bulele de aer din albuș se vor sparge, pierzându-și volumul. Mie mi se pare că e mai bună să fie mâncată atunci, pe loc.