contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spuma De Ciocolata In Straturi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Dragii mei, pentru ca, dupa cum deja ati aflat, ziua mea de nastere de anul asta a fost cam "ploioasa" si la propriu si la figurat :))) ...si n-am avut deloc stare sa pregatesc vreun tort, vreo nebunie (aveam idei o mie, da' degeaba :D) ...am ales, totusi, un desert simplu, pe care l-am "asamblat" cat de festiv am putut :P ...ca sa ne sarbatorim frumosii ani petrecuti impreuna...eu si sotul meu iubit :)
...si bine-am facut, caci a fost o surpriza delicioasa, hi, hi...
Singurul inconvenient, daca pot sa-i spun asa, ar fi faptul ca aceasta reteta nu va fi pe placul multora dintre voi, deoarece contine oua crude...insaaaa, m-am gandit eu si la voi :P ...puteti sa folositi, in locul spumei de ciocolata, delicioasa crema de ciocolata de la cupola de ciocolata ;)
Va multumesc, din nou, pentru minunatele urari (si nu numai eu :P)
Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 blat de pandispan de cacao
- 200 g. ciocolata de lapte
- 4 oua
- 2 linguri zahar vanilinat
- 400 ml. frisca lichida
- 50 g. zahar
- 1 plic praf intaritor pentru frisca
- 4 linguri ciocolata rasa sau nes
Se prepara un pandispan de cacao urmand pasii de la pandispanul simplu (cu link "in red", mai sus :P) inlocuind, dupa cum veti citi, 2 linguri din cele 5 de faina cu cacao :)
Se coace intr-o forma de copt dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt:

Se taie blatul in 8 patrate mici (in cazul meu, fiindca asa sint bolurile mele de desert :D) ...sau in cerculete, daca alegeti sa "montati" spuma intr-un pahar sau bol rotund. Cerculetele le taiati cu buza unui pahar, desigur :P

...capetii pandispanului se mananca pe loc, cu maaare pofta :)))

Se topeste ciocolata in bain-marie.
Se separa ouale; galbenusurile se bat cu zahar vanilinat.
Crema de galbenus se inglobeaza in ciocolata:

Se bat 125 ml. frisca. Se bate albusul bezea, cu zahar.
Se omogenizeaza inauntru frisca si bezeaua:

Rezulta o compozitie spumoasa, aerata:

Se da la frigider pentru cca. o jumatate de ora, timp in care restul de frisca se bate cu praf intaritor.
La mine, spuma a stat mai mult, fapt care ma bucura nespus, caci astfel va pot arata ce consistenta cremoasa si atragatoare are :P

...e atat de buna, incat va atrag foarte serios atentia sa nu gustati prea mult din ea...n-o sa va mai puteti opri :))
Se insiropeaza fiecare bucatica de blat (eu cu cafea putin indulcita :P) ...sau cu sirop de zahar ars, etc.
Se aseaza apoi straturi alternative de blat, crema si frisca (ordinea lor e chiar la alegerea voastra :P)


Se orneaza cu ciocolata rasa sau nes (da, da, eu am ales nesul :D) ...si se pastreaza la rece pana in momentul servirii:

Cu mare drag, si pentru voi...

...o bucatica :)))


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com