contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Stangluri De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Crema:
- 8 galbenusuri
- 150 g. zahar
- 3 linguri cacao
- 150 g. unt
Prajiturica asta ce seamana foarte tare cu Snickers, mi-a facut de mult timp cu ochiul, dar nu am ajuns sa o "cladesc" decat zilele astea...
Este mai mult decat delicioasa, exact asa cum credeam ca va fi! :P ...asa incat va invit, patimasa, sa o incercati!!! :))
Carmen draga, mii de multumiri pentru reteta copilariei tale!
Mod de preparare foi (2 bucati):
Se incalzeste cuptorul la 180 C.
Albusurile se bat bine cu zaharul; se adauga nucile macinate.
Se tapeteaza tava (33 cm/ 23 cm) cu hartie pergament. Se unge cu unt hartia si marginile tavii.
Din aceasta compozitie se coc, pe rand, 2 foi, la 180C timp de 20-22min.
Cand sint gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii; se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia, apoi se pun pe gratar sa se raceasca (daca intampinati greutati la scoaterea hartiei, va sfatuiesc sa o stropiti usor cu apa, cum am facut aici)
Mod de preparare crema:
Galbenusurile se freaca cu zaharul si cele 3 linguri de cacao si se fierb pe aburi (bain-marie). Cand crema incepe sa se ingrose se da deoparte si se raceste.
Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura, amestecand bine dupa fiecare actiune :P
Asamblare: se pune o foaie, deasupra jumatate din crema; se aseaza a doua foaie si peste se pune restul de crema. Se da la rece.
Daca doriti se poate glazura cu ciocolata, eu insa am lasat-o simpla. Minunata!!! :)




Reteta preluata de la Carmen
Reteta recomandata de savalaura.blogspot.com