contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Stiuca La Cuptor Cu Cartofi, Spanac Si Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


cartofii cu spanac si usturoi i-am intalnit prima oara in zagreb la un restaurant de peste. mi se par garnitura perfecta pentru orice peste.
ai nevoie de o stiuca, patru cartofi, zece catei de usturoi, o lamaie, unt, un pahar de vin alb si o legatura de patrunjel.
curata stiuca de matze si cap, freac-o bine cu sare si piper, dupa care umple-o cu putin unt, patrunjel tocat si patru catei de usturoi. intr-o tava pune o jumatate de pachet de unt, stiuca, zeama de la o lamaie si un pahar de vin alb. da tava la cuptorul incins cam jumatate de ora.
intre timp taie cartofi felii rotunde cat un deget de groase si pune-i la fiert. cand sunt aproape gata pune la fiert si spanacul. dupa ce s-au fiert, scurge-i bine de apa. intr-o tigaie pune putin ulei de masline, si adauga cartofii, spanacul si sase catei de usturoi taiati marunt. sareaza-i bine si caleste-i doar doua-trei minute, ca sa nu-si piarada usturoiul aroma.
nimic nu merge mai bine ca un pahar de sauvignon blanc alaturi. pofta buna.


Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com