contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Știulete Cochet

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Experimentele continuă. Pentru că vara se cam încheie, redacția blogului și-a pus scopul sa încerce, cât de repede poate, toate gustoșeniile verii (ce-a mai rămas din ea). Și ca să nu apară întrebări “de ce așa puține rețete in ultima vreme”, da?
Deci, florișică, te-ai sculat, de-ai dus la piață, ai cumpărat porumb olandez (caută-l pe tata meu, el are) și ai făcut cum zic eu mai jos. Sau altfel.
Tai curu’ și capu’ știuletelui.
porumb copt

Îl dezbraci atent.
porumb copt

Ca să rămână pănușele întregi.
porumb copt

Ca să le așterni pe o bucată de folie de staniol, într-un strat.
porumb copt

Vreo patru caței de usturoi îi toci meșteșugărește, mărunt și cu dragoste. După care pui tocătura în mojar și o freci cu drobuleț de sare (de mare dacă ai). Nu atât o freci cât o pisezi mărunt și îndesat ca să iasă până la urmă un sos.
porumb copt

Unei bucăți de unt îi faci o baie.
porumb copt

La el pui oregano, busuioc, sosul de ai, piper mozaic măcinat, piper negru și-i tragi o chelfăneală.
porumb copt

Ungi, pe toate părțile, fără să te zgârcești.
porumb copt

Învelești. Dai la cuptor. 30-40 min. 180 grade. Verifici.
porumb copt

Scoți. Dezbraci.
porumb copt

Devii fericit. Și sănătos. Și mai faci. Și mai spui și la alții. Te-am pupat.
porumb copt

P.S. Azi e zi mare pe blog: au apărut diacritice, google să ne judece.
P.S.2 Mulțumesc în parte fiecărui cititor fidel al blogului – fără voi demult rămânea de izbeliște.