contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Stresul Bun Vs Stresul Rau

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cu totii resimtim efectele unei crize ce parca nu se mai incheie. Pentru unii aparitia unor probleme nu reprezinta un capat de lume, caci stiu ca au destula ambitie si incredere in ei insisi, incat sa treaca peste orice cumpana din viata. Ei bine, asta desemneaza stresul bun.

Incercarea vietii, prin aparitia la orizont a unor probleme, prin care ne crestem increderea in sine si optimismul,  Un om care este instiintat ca are mai mult de plata la factura de lumina, care isi pastreaza totusi optimismul, desi banii nu l-au caracterizat niciodata, dispune de un stres bun. Ramne optimist, increzator in sine, caci stie ca nu  este problema pe care sa nu o poate rezolva.

Pe de alta parte, stresul rau desemneza starea de agitatie, angoasa, in care persoanele care au probleme (indiferent de ordinul lor) nu va o cale de iesire si, mai mult se afunda in probleme. Stresul acesta este nociv pentru sanatate. Intregul sistem de imunitate are de suferit. Pe fondul unei stari continue de stres, nivelul homonului  de stres, cortizol, creste. Asta poate favoriza luarea in greutate.

Spuneam ca sistemul imunitar are de suferit, pentru case instaleaza haosul. Scade capacitatea organismul de a se proteja impotriva infectilor si chiar impotriva cancerului.

Creste riscul de aparitie a bolilor cardiovacsulare, prin ingustarea peretilor vaselor de la inima si cresterea tensiunii la acest nivel, ducand la aparitia aterosclerozei. Tot din cauza stresului, unele persoane se pot confrunta cu acea senzatie enervanta, de tiuit din ureche.

Pentru a lupta impotriva stresului, consumati zi de zi fructe, legume, in fiecare altele, de culori diferite, pentru a asigura cat mai multe vitamine si minerale. La fructe si legume, sa se adauge zilnic cereale integrale.

Faceti sport zid e zi, 30 de minute, intrucat elimina serotonina. Rezervati cateva zile pe saptamana pentru voi insisi. Relaxati-va, faceti ceva ce va place tare mult, cititi o carte buna, pe care vi-o doreati, iesiti cu prietenii, in orice caz incercati sa comunicati cat mai mult.

Sa fiti sanatosi!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com