contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Strudel Cu Branza De Vaci Si Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

(mediu,cca12 portii)
Ingrediente aluat;400g de faina,1ou,o lingura de ulei,o lingura de otet,un praf de sare200ml apa calduta
umplutura;500g branza de vaci,150g de zahar,100g stafide,o lingura de pesmet,un plic zahar vanilat,coaja rasa de lamaie,unt sau margarina pentu uns tava,zahar pudra vanilat pentru decor
PREPARARE:
In mijlocul fainei se face o gropita in care punem apa calduta in care am dizolvat sarea,otetul si uleiul si apoi framantam un aluat potrivit de tare,elastic,care nu se mai lipeste de mana,apoi se bate de cateva ori pe planseta,pana capata un aspect lucios si face basicute,Se acopera cu un prosop si se lasa 15-20 de min. la odihnit,intr-un loc calduros,ferit de curent.
Branzica proaspata se amesteca bine cu zaharul,pesmetul, coaja rasa si stafidele dupa ce le-amlasat in putina apa rece (ca sa se umfle).
Din aluatul crescut se fac gramajoare mici,care se intind cu un sucitor,in foi subtiri care se ung cu compozitia de branza,apoi se ruleaza usor, in rulouri care se pun unul langa altul,intr-o tava unsa cu unt sau margarina,apoi se da tava la coptor pana se rumeneste uniform.Se taie strudelele in bucati potrivite, numai dupa ce s-au racit si se pudreza cu zahar pudra vanilat.Se servesc reci.
POFTA BUNA!



Trimisa de Ursan Anisoara

Articol recomandat de e-culinar.blogspot.com