contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Strudel Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Recunosc ca imi plac tare mult merele si parca intr-o prajitura isi accentueaza si mai mult aroma, se imbogatesc si mai tare daca le presari un praf zdravan de scortisoara...
  Cum mi se facuse dor de un astfel de parfum care sa innunde bucataria am "turnat" rapid un strudel cu mere. Este, probabil, cel mai rapid dulce de casa, simplu si delicios...
Ingrediente:

-500 g foietaj,
-un ou,
-3-4 mere acrisoare,
-30 g unt,
-50 g zahar,
-o lingurita de scortisoara rasa,
-2 linguri gris,
-3 linguri de stafide (optional),

Preparare:

  Se spala , se curata merele de coaja  si se dau pe razatoarea mare. Daca folositi mere acrisoare nu este nevoie sa stropiti fructele cu zeama de lamaie pentru ca nu se vor oxida ca alte soiuri, dupa cum se vede si in fotografii.
  Se amesteca merele cu zaharul si se pun la calit in unt pana se evapora lichidul. Se adauga scortisoara si grisul , se inchide focul  si se amesteca bine dupa care se lasa sa se raceasca. Daca doriti puteti adauga si stafide in umplutura.
  Foaia de aluat se subtiaza bine cu un sucitor. Se intinde in strat subtire umplutura si se ruleaza strans.

   Se taie la lungimea dorita, se ung cu oul batut bine si se coc pana se rumenesc.
 

  Acest strudel cu mere este, dupa cum vedeti, extrem de usor de facut, la indemana oricui si in acelasi timp foarte gustos...Adica solutia ideala pentru mamicile cu serviciu solicitant si pasiuni culinare:)  Evident ! (persoanele de fata... nu se exclud !)