contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Strudel Cu Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un deliciu de sezon... 
Ingrediente pentru un strudel lung cit tava, dar pe diagonala...!
  • un pachet aluat frantuzesc
  • 16 felii de vinete
  • 120 g prosciutto cotto
  • 150 g cascaval afumat (scamorza)
  • seminte de susan
  • citeva linguri cu lapte (sau un ou) pentru uns
Intii de toate, taiem vinetele (doua vinete mari sint suficiente) pe lungime si destul de grosute feliile, apoi pe tava pentru facut gratarel le prajim frumos pe ambele parti, apoi le lasam sa se raceasca bine, bine...
Separat taiem prosciutto felii subtirele, cascavalul il taiem felii mai groase (ca eu le-am taiat cam transparente...). 
Preincalzim cuptorul la 200 de grade si pregatim strudelul.
Intindem foaia de aluat frantuzesc, care in alternativa poate fi inlocuita cu aluat de ricotta, iar restul ingredientelor (vinete, prosciutto si cascaval) le impartim in doua parti egale. Pe mijlocul asezam feliile de prosciutto, apoi feliile de vinete urmate de felii de cascaval (taiate mai groase decit cum am taiat eu...


acoperim din nou cu un rind de prosciutto, vinete si terminam cu cascavalul. Acum inchidem strudelul si crosetam cit putem de frumos si de bine (se vede ca le am cu cusutul, nu si cu crosetatul...


Ungem cu putin lapte sau cu un ou zbatut, presaram multe, multe seminte de susan (sau de care avem...), bagam tava in cuptorul preincalzit, timp de cca 25-30 de minute, sau pina strudelul capata culoare dorita. Mie imi place mai "bronzat", dar cred ca vreo 22 de minute ar fi sucifiente, ca sa nu se topeasca de tot cascavalul.
Scoatem din cuptor


lasam sa se raceasca un pic, taiem si servim caldut... merge si rece, dar caldut linga o bere rece, e ideal...
Priviti bine felia de strudel, inchideti ochii si o savurati... hmmm, buna, buna...