contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Suc De Zmeura La Rece Fara Zahar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

E varaaaaa! Asa-mi vine si mie a canta, recum Olaf din Frozen! C-un suc ma cinstesc, la umbra am sa stau caci ma prajesc, bronzul meu cat mai uniform sa para… iar atunci reusesc, ca pe prieteni sa-i uluiesc, cat de tare eu am sa ma distrez in varaaaaaaaaaaaaaa….  pam-pam: Suc de zmeura la rece fara zahar, totul cu multa gheata si  menta proaspata smulsa din gradina verde. Mai racoritor de atat nici ca s-ar fi putut. Va jur! Si totul fara sa adaugi pic de zahar, ci doar 5 picaturi / pahar de indulcitor de stevie lichid oferit de cei de la Green Sugar.

Recunosc si va marturisesc ca nu sunt adepta sucurilor din comert, in special pentru copii, asa incat Mirunei mele incerc sa ii satisfac gustul de suc dulce, racoros, cu  smoothie sau sucuri de fructe si legume proaspete, preparate la juicer sau la blenderul special creat in acest sens. Dar sa va povestesc cat de simplu este sa iti prepari in casa cate un suc proaspat, la rece. Il faci azi si il bei pana seara. Mmmmm…. e vaaraaaaa!!!

Suc de zmeura la rece fara zahar

Ingrediente pentru reteta de Suc de zmeura la rece fara zahar

Suc de zmeura la rece fara zahar

Mod de preparare pentru reteta de Suc de zmeura la rece fara zahar

Spalati zmeura rapid intr-un jet de apa rece si revigoranta. Puneti-o in blender. Eu folosesc un blender  tare fain pentru chestia asta, unul din ala cu pahare interschimbabile, bagi toate alea in el si vrummm vrummm, apoi ii pui capacul special si pac il iei cu tine peste tot. E minunat si am fost in al 9-la cer cand l-am primit! Il ador!

Revenind deci la zmeura noastra… pusa in blender si vrummm vrumm. Eventual ii adaugati si  un pahar de apa si vrumm vrum…

Ceea ce ati obtinut turnati intr-o carafa si completati cu apa rece. Nu uitati insa: inainte de a turna in carafa strecurati lichidul obinut din blender. In felul acesta veti separa lichidul aromat si acrisor  cu pulpa, ce fusese candva fruct, de semintele alea mici si tari ale zmeurei (cam neplacute). Bun! Amestecati si turnati in pahare cu multa gheata.

Acum e momentul cheie: fiecare isi va doza portia de dulce, adica isi va pune cate picaturi de indulcitor va dori. Eu am ales sa folosesc indulcitorul de stevie in varianta lichida, pentru ca se dizolva instant. Si cred ca maxim 5 picaturi la un pahar de 250 ml e suficient. Pentru prospetime striviti si niste menta de gradina, proaspat rupta!

O vara minunata, dragii mei !

Suc de zmeura la rece fara zahar Suc de zmeura la rece fara zahar Suc de zmeura la rece fara zahar

Acest articol Suc de zmeura la rece fara zahar apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.