contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sufleu De Conopida Cu Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru a prepara acest sufleu, cantitatile ingredientelor sunt mai mult sau mai putin predefinite.
Voi incerca sa redau cat mai exact cantitatile pe care le-am folosit noi:
- 4 cartofi mari
- o jumatate de conopida mare
- 6 oua (4 fierte si 2 crude)
- 5 linguri de pesmet
- 50 gr cascaval ras
- 50 gr branza rasa (telemea)
- 500 gr smantana

Intr-o craticioara se pune pesmetul si ulei cat inghide acesta si se pune pe foc pana se rumeneste.


Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se taie rondele. Ouale (4 buc) se fierb tare, iar conopida se opareste vreo 5-10 minute.
Cratita in care se face sufleul trebuie sa fie pretabila prepararii la cuptor si sa fie inalta intrucat ingredientele se vor aseza in straturi. Astfel:
In primul strat se presara o parte de pesmet rumenit.

Apoi se adauga felii de cartofi, felii de oua, bucatele de conopida, o mana de branza rasa, o mana de cascaval ras si cateva linguri de smantana.

Straturile de mai sus se incheie cu presararea a inca o parte de pesmet, apoi cartofi, oua, conopida, branza, cascaval si smantana.

 In functie de cantitate si de inaltimea cratitei, se repeta straturile de ingrediente.

Eu am lasat la final stratul de conopida peste care am presarat cascaval ras si un amestec de 2 oua batute in care am adaugat 2 linguri de smantana.

Dam la cuptorul incins la 180 grade, modalitatea ´normal´(incalzire superioara si inferioara, fara ventilatie), timp de 30-40 minute pana se rumeneste amestecul de oua pus la final.

 A iesit excelent !