contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sufleu De Conopida

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Suna pretentios dar e foarte  gustos . E si o melodie dar alte versuri :)). Daca l-am incercat si eu inseamna ca e accesibil :). Desigur, sper sa nu citeasca reteta vreun bucatar ca poate rade de mine dar asa l-am facut, asa l-am pozat , asa il postez.

Ingrediente:

  • 1 conopida aprox 600g
  • 3 oua
  • 400ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 60g unt
  • 200g branza rasa ( cas, cascaval)
  • putin pesmet, sare

Desfacem conopida buchetele mai mici si le fierbem in apa cu sare ( puneti mai multa sare, conopida absoarbe multa) . Lasam sa se raceasca si preparam sosul .

Incingem untul, adaugam faina si amestecam energic. Adaugam putin cate putin lapte , amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Eu am pus si putina vegeta ( scuuze ) puteti pune sare si putina nucsoara. Focul trebuie sa fie la minim.

Adaugam branza rasa si amestecam .

Lasam sa se raceasca si apoi adaugam galbenusurile pe rand amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam usor peste cap ca si la blatul de prajitura.

Ungem un vas cu unt, apoi il tapetam cu faina si punem buchetelele de conopida. Punem sosul peste conopida

si bagam la cuptor la foc mic timp de aprox 30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra .

Nu umblam in cuptor in timpul coacerii. Servim imediat ce este gata. Reteta o am dintr-o carte de bucate de Didi Balmez.

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com