contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sufleu De Vinete Cu Carne Tocata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




...pentru ca la noi, zilele astea, gradina parca a explodat cu bunatati :)) ...printre care si cu mult-asteptatele vinete, pe care de-abia asteptam sa le degust, am purces in executarea unui delicios sufleu cu carne tocata si vinete, varianta de vara :P
Varianta de iarna :P, o gasiti la finalul postarii...
...un sufleu proaspat, de vara, pe care vi-l recomand din toata inima (sa nu va cramponati de termenul de sufleu, prepararea lui nefiind atat de inspaimantatoare precum pare, veti vedea :D)
...si ca sa va faceti o idee despre cat este de bun, am sa va spun ca Bogdi a mancat o farfurie (aproape) plina :)) ...cu o pofta de nestavilit...
Ingrediente pentru 4 portii:
- 500 g. cartofi fainosi
- 2 cepe
- un catel, doi de usturoi
- 2 vinete potrivite (600 g.)
- 6 linguri ulei de masline
- 400 g. carne tocata mixta
- rozmarin, cimbru
- sare, piper, boia de ardei dulce
- 2 rosii carnoase
- 250 ml. lapte
- 4 linguri de amidon alimentar
- 150 g. smantana
- 1 ou
- nucsoara
Vinetele noastre...de la inceputuri :P


Asta a fost doar "o tura de vinete"...si tati, dragul de el, ca el le-a ingrijit si de-aia au si iesit atat de frumoase :) ...m-a asigurat ca pana-n toamna o sa-mi mai stranga vreo 3, 4 ture din astea...pline :))


Foarte frumoase ne-au iesit, n-as fi crezut...

Mod de preparare varianta de vara :)
Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja, in apa fierbinte. Cand s-au inmuiat, scurgeti-i de apa, decojiti-i si lasati-i sa se racesca.
Curatati ceapa si usturoiul, apoi tatiati-le marunt.
Spalati vinetele, curatati-le si taiati-le felii, in lung. Prajiti-le dupa aceea, usor, in ulei incins.
Prajiti in ulei incins, amestecand continuu, timp de 5 minute, carnea tocata, ceapa si usturoiul; condimentati cu mirodenii si verdeturi, dupa gust.
Taiati rosiile, impreuna cu cartofii, in felii subtiri.
Incalziti cuptorul la 200 grade C. Puneti intr-o forma termorezistenta, unsa cu grasime (unt/ulei), alternant, straturi de vinete, cartofi, rosii si carne tocata:

 


Lasati la cuptor aproximativ 45 de minute:

Pentru varianta de iarna:
Fierbeti laptele si legati-l cu amidonul. Adaugati smantana si oul. Condimentati, dupa gust, cu nucsoara, sare si piper. Turnati peste legume si carne, apoi lasati la cuptor 45 de minute.
Fara indoiala, delicios si in varianta asta :)


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com