contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sugar Busters!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pana la Craciun, in fiecare saptamana, blogul Stil de viata sanatos va beneficia de diete sanatoase si sfaturi practice in dieta si sport, toate pentru ca voi sa obtineti silueta dorita.

Dieta de astazi, Sugar Busters! (Dusmanii zaharului), este asemanatoare cu dieta celebrului nutritionist francez, Montignac (Mananc, slabesc si ma mentin). Ideea pe care se bazeaza dieta este alegerea alimentelor cu un indice glicemic mic, la fel ca si in cartea lui Montignac..

Istoria dietei

Sugar Busters! Cut sugar to trim fat (Dusmanii zaharului, reduceti din zahar ca sa scadeti grasimea) a aparut pe piata in anul 1995. Autorii acesteia sunt:  H.Leighton Steward, Morrsion C. Berthea-doctor, Samuel S. Adrews (doctor) si Luis A. Balart, tot doctor.

Dieta promoveaza un stil de viata sanatos, prin prisma alegerii cu strictete a alimentelor scazute in glucide, in zaharuri.

Se merge pe ideea ca zaharul este nociv, prezent in multe alimente, creste valoarea calorica, iar multe calori inseamna depozite de grasimi. Caci tot ce vine in surplus este transformat de organism in grasimi, asa ca zaharul constituie o sursa importanta de calorii goale. Nu este necesar organismul, se poate trai fara zahar, dar din diverse considerente de marketing, zaharul este inclus in multe alimente si preparate culinare.

Renuntand la zahar sau reducand din cantitate, se reduce astfel si numarul de calorii. O dieta scazuta in calorii promoveaza scaderea in greutate. Cu alte cuvinte, dieta nu trebuie adoptata doar pentru a pierde in greutate si atat. Sugar busters! ajuta impotriva rezistentei la insulina si alina suferinta diabeticilor.

Alimentele sunt selectate pe baza indicelui glicemic.

Reguli in dieta

Zaharul rafinat, dulciurile, bauturile cu mult zahar, gen cola, sfecla, porumbul, cartofii rosii sau albi, bananele, ananasul, stafidele, pepenele verde, puiul prajit, legumele la cuptor si toate preparatele cu zahar sunt interzise.

Nu se servesc gustari noaptea tarziu, caci digestia este ingreunata, somnul este afectat, exista riscul depunerii de grasimi din cauza nivelului mare de insulina si colesterol.

Eliminarea zaharului, evitarea acestuia pe termen lung, promoveaza scaderea in greutate, caci, astfel se reduc caloriile. Mai putine calorii inseamna control asupra insulinei, prevenirea rezistentei la insulina si a diabetului de tip 2.

Rezultatele sunt spectaculoase, insa dieta nu inseamna doar 2-3 saptamani de reguli spartane tinute cu dintii, ci un stil de viata sanatos.

Nu pentru oricine

Dieta este drastica, caci foarte multi oameni, milioane, sunt dependenti de zahar, de dulciuri, de alimente cu zahar. O astfel de decizie, nu primeste tot timpul raspunsul dorit. Nu toti au ambitia necesara, este greu sa mergi cu lista de cumparaturi la piata, sa ai in dreptul alimentelor trecut indicele glicemic, este greu. Presupune documentare, ambitie, perseverenta, dorinta acerba de a trai sanatos, de a schimba radical stilul de viata.

O astfel de schimbare va fi incununata imediat de succese. Asa ca, de vreti sa scapati de cateva kilograme, incepeti prin a reduce cantitatea de zahar sau sa renuntati la el, definitiv.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com