contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sunday Grilling 10 Iunie 2012

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Iată că s-a încheiat primul episod al unei serii de evenimente culinare desfăşurate în colaborare cu Antique Bistro & Wines, campinggrill.ro, WineRo şi Heinrig Distribution.
Ne-am dorit să oferim publicului altceva decât obişnuita experianţă pe care o oferă un restaurant şi decât cea a unui grătar „tradiţional”, şi cred că în bună măsură am reuşit să facem acest lucru.


Am dat ocazia oaspeţilor noştri să iasă din casă şi să se bucure de umbra unei terase pline de verdeaţă, să deguste câteva preparate care se gătesc chiar în faţa lor, însoţite de toate explicaţiile de rigoare, să dea o mână de ajutor la gătit, să asocieze aceste bucate cu excelentele vinuri de la WineRO şi cu un proseco de la Heinrig, să asculte poveştile mele culinare, să pună întrebări, într-un cuvânt, o interacţiune de calitate cu alţi pasionaţi ai artei culinare.


Am avut ceva emoţii, căci deşi preconizasem la început doar 25 de meseni, până la urmă s-au strâns 40, o cifră care ne-a bucurat, căci a arătat interesul de care s-a bucurat evenimentul (cu regret a trebuit să mai refuzăm alte circa 20 de persoane care şi-ar fi dorit să fie prezente, dar îi vom lua în calcul negreşit pentru următorul eveniment). Le mulţumesc celor prezenţi pentru interes şi pentru că au avut încredere atât în eveniment, şi în ceea ce vrea el să promoveze, cât şi în mine.


Până la urmă nu am gătit chiar singur, căci am avut şansa să mă bucur de ajutorul dat de câţiva dintre oaspeţi. Vreau să mulţumesc încă o dată Cătălinei Zaharescu, posesoarea blogului KissTheCook, a prietenei sale, Ioana, lui Daniel Platon, cunoscut prin blogul său bucatarulvesel.ro, şi, nu în ultimul rând lui Dan Iliescu, o persoană dinamică, foarte pozitivă şi interesată de gătit.


Meniul, aşa cum se anunţase iniţial, a constat din rulouri de vinete cu umplutură de ricotta şi coulis de roşii, creveţi cu risotto, muşchiuleţ de porc în bacon, servit cu cartofi cu rozmarin şi salată, piept de raţă cu sos de stafide şi mentă, frigărui de fructe cu susan şi sos de smântână, toate gătite pe grătarele cu gaz Ascona şi Porto de la campinggrill.ro, câteva pahare de vin rose, rosu si de proseco.


Cum o imagine valorează, zic unii, fix o mie de cuvinte, mă voi opri ca să vă las să vă bucuraţi de cele câteva fotografii disponibile momentan; numărul lor va fi suplimentat pe măsură ce voi primi şi tranşele următoare.




Aproape de final, un gând frumos pentru colaboratorii mei la acest eveniment.

Mai vreau doar să vă anunţ că următorul eveniment Sunday Grilling se va desfăşura pe data de 8 iulie. Voi reveni cât de curând cu anunţul oficial, noul meniu şi preţul de participare.