contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

“sunday Grilling”, 17 Martie 2013

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

A venit primăvara, şi nu singură, căci odată cu îmblânzirea vremii a reînceput şi seria evenimentelor de duminică, dedicate gătitului în aer liber, pe grătarele performante fabricate de OutdoorChef şi distribuite în România de CampingGrill.ro.


Vă reamintesc faptul că aceste evenimente îşi doresc să promoveze un nou stil de a găti în aer liber, mai divers şi mai sănătos decât cel la tradiţionalele grătare pline de fum şi de miros, şi să îmbine gătitul cu asocierea bucatelor cu vinuri de calitate şi cu povestiri şi informaţii legate de ingredientele folosite şi de preparate, pentru a oferi publicului o experienţă culinar-culturală completă şi interesantă.

Aceste evenimente se vor desfăşura la sediul CampingGrill.ro din Bucureşti, în str. Maica Alexandra nr. 5, (zona Bd. Ion Mihalache – Piata 1 Mai). Acolo există şi un showroom simpatic şi elegant, unde veţi putea vedea o gamă interesantă de grătare şi de accesorii. De fiecare dată când sunt acolo mă simt ca un copil în magazinul cu jucării: aş sta ore în şir şi aş cotrobăi peste tot.

Evenimentul “Sunday Grilling” din 17 martie 2013 se bucură, aşa cum aţi înţeles deja, de colaborarea cu CampingGrill.ro, care va oferi grătarele Ascona 570MX pe care voi lucra, dar şi de cea cu Cramele Halewood, care ne vor încânta cu vinuri autohtone şi din import, de foarte bună calitate.

Primul eveniment “Sunday grilling” din acest an propune un meniu italian: o gustare, două feluri principale şi un desert, gătite, lucru de la sine înţeles, cu ingrediente de bună calitate:

Bruschetta cu pesto, prosciutto si rosii Creveţi cu sos picant de usturoi, serviţi cu orez şi salată răcoritoare de castraveţi Pollo alla cacciatore (pui în stil vânătoresc) con gnocchi Piersici umplute cu crema de branza, servite cu sos caramel

Vinurile care vor însoţi meniul sunt cele din gama Byzantium (Blanc de Transylvanie, Rose Euxine şi Rosso di Valachia) produsă de Halewood: vinuri din trei zone viticole diferite, cu trei caractere diferite, potrivindu-se fiecare cu alte preparate din meniu.

Dacă unul dintre componentele meniului este un preparat obişnuit al grătarelor, mă refer la bruschetta, celelalte trei sunt oarecum o surpriză, căci nu fac parte din obişnuita “panoplie”, destul de redusă în cazul grătarelor tradiţionale, a bucatelor “grătăruite”. Acest lucru este posibil datorită versatilităţii grătarelor Ascona, care pot funcţiona eficient nu doar ca un grătar tradiţional, ci şi ca un aragaz, cuptor sau afumătoare.

Vă aştept, deci, duminică 17 martie 2013, la orele 13:00, în Bucuresti, str. Maica Alexandra nr. 5. Preţul de participare este de 99 lei/persoană. Cum numărul de locuri este limitat, rezervările se fac achitând aceşti bani în avans; detalii despre modalitatea de a efectua plata şi despre numărul de locuri disponibile se pot obţine la radu.popovici[arond]reteteleluiradu.ro. Urmăresc continuu această adresă de e-mail şi promit să vă răspund prompt.