contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Chineazeasca De Pui Cu Porumb

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Mie imi place mancarea chinezeasca, dar marturisesc ca supa chinezeasca nu am avut ocazia sa mananc. O sa incerc reteta primita de la Anne Marie pentru concursul Jamie Oliver.


SUPA CHINEAZEASCA DE PUI CU PORUMB


Ingrediente necesare:


- 1 piept de pui
- o cutie de porumb (400 grame)
- 1 ou
- o lingurita amidon
- sare, piper, ceapa verde
- 2 litri de apa



Pieptul de pui fara piele se curata de grasime si se spala bine, apoi se taie in cubulete mici. Punem doi litri de apa la fiert, si cand incepe sa clocoteasca adaugam cubuletele de piept de pui. Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, inlaturandu-se spuma care se formeaza.

Intre timp, am oprit separat 3 linguri din cantitatea de porumb, iar restul l-am facut crema cu ajutorul blenderului. Cand pieptul de pui este fiert, se adauga pasta de porumb si se lasa sa dea in clocot de cateva ori.
Dupa aceasta se adauga si cele 3 linguri de boabe de porumb pastrate mai devreme si o lingurita de amidon care a fost dizolvat in prealabil in putin lichid rece (supa racita/apa). Amestecam bine si lasam sa mai fiarba inca 2-3 minute, timp in care supa se va mai ingrosa putin de la amidon.

La final se bate bine un ou si apoi se toarna incet in supa care clocoteste amestecand continuu. Se adauga sare dupa gust. La servire peste supa chinezeasca de pui cu porumb se presara piper si, optional, ceapa verde tocata foarte subtire.


Sper ca v-am facut curiosi si o sa incercati aceasta reteta. Sau poate va face cu ochiul o ciorba de legume cu pui http://fraiche-bistro.blogspot.com/2011/04/ciorba-de-legume-cu-pui.html


Articol recomandat de fraiche-bistro.blogspot.com