contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Chinezeasca Iute Acrisoara 酸辣汤

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Supa chinezeasca iute acrisoara, cunoscuta si sub numele de hot and sour soup, este o supa bogata si consistenta. Aroma iute este data de piperul alb, iar gustul acrisor este dat de otetul de vin. Culoarea specifica supei este roscata usor spre maroniu, datorita sosurilor de soia light si dark. Exista mai multe variante ale acestei supe, deci condimentele pot varia, insa piperul alb si otetul de vin sunt ingrediente de baza ale acestui deliciu. Exista de asemenea si varianta fara carne si fara ou, deci puteti transforma cu succes aceasta supa intr-o masa de post. Astazi insa va redau varianta traditionala pe care eu am savurat-o de multe ori in restaurantele chinezesti.

Avem nevoie de:
150 g carne de porc sau pui
100 g branza soia (toufu)
50 g muguri bambus
4 ciuperci negre
uscate
1 fir ceapa verde
1 bucata mica de ghimbir
1 ou batut
300 ml supa de pui
1/2 lingurita piper alb
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1 lingurita amidon
2 lingurite sos de soia light
1 lingurita sos de soia dark
2 lingurite otet de vin
1 lingurita vin de orez
1 lingurita ulei de susan
pentru inceput punem ciupercile la hidratat intr-o cana cu apa calda si le vom lasa pentru 30 de minute

 

dupa ce s-au rehidratat, aruncam piciorusul ciupercilor caci este lemnos si nu se poate consuma, taiem ciupercile feliute,

 

apa in care au stat ciupercile NU o aruncam, ci o amestecam cu supa de pui, punem lichidul obtinut intr-o oala si punem pe foc sa fiarba impreuna cu bucatile de carne taiate fasii (eu am pus carne de pui)
dupa ce carnea a fiert, o scoatem din oala si o punem deoparte
punem in oala bucata de ghimbir pentru a aromatiza supa, mai lasam sa fiarba, dupa care scoatem ghimbirul si il aruncam
punem pe rand in supa branza toufu taiata bucati
bucatile de muguri de bambus taiate fasii (eu am folosit lamele de bambus), carnea de pui fiarta si ciupercile

mai lasam sa se fiarba toate pana se imbina gusturile
dupa care adaugam sosurile, vinul de orez uleiul si otetul
condimentam cu sare, zahar si piper alb
dizolvam amidonul in cateva lingurite de apa rece si il adaugam la supa

 

lasam cateva secunde sa fiarba pana se ingroasa supa

dupa care adaugam in fir subtire oul batut

 

stingem focul si punem supa in boluri individuale
garnisim cu ceapa verde

 

si ne bucuram papilele gustative

 

 

are un gust unic datorita piperului alb

 

iar culoarea ei este minunata

 

este delicioasa!
Enjoy!



Articol recomandat de andreeachinesefood.blogspot.com