contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Clara De Pasare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Acesta supa este ca un elixir pentru corp si suflet, atunci cind vremea isi prezinta fatzeta cea mai proasta.Cu nori, ploaie si temperatura scazuta…
Sau ajuta foare mult impotriva racelii, infectiilor gripale….
Cred ca este una din cele mai simple dar si gustoase retete care pot exista.
Bineinteles ca fiecare “Bordei” are gustul si obiceiul lui:)
De aceea aici redau reteta supei care o prepar eu si place familiei mele.
INGREDIENTE( ca. 8 portii):
- 1 gaina de ca 1,5-2 kg sau oase, spatzi de gaina..)
- 4 motcovi
- 2 radacini de patrunjel si frunze
- 1/4 de radacina de telina si ceva frunze
- 1 radacina de pastirnac
- 1 ceapa injumatatita
- 2 catei de usturoi
- 1 fir praz -  *optional
- 1-2 fire de leustean
- 1/2 ls boabe de piper
- 1 frunza de dafin
- ca.5 boabe de ienibahar
- 1ls sare
- ca 4-5l apa
MOD PREPARARE:
Carnea se spala sis e pune in apa rece sa dea un 1-2 clocote, dupa care se scurge si clateste cu apa rece si se pune dinou in oala cu apa rece.
Pe o folie de aluminiu care se pune pe plita sobei de gatit se aseaza ceapa injumatatita, cu taietura pe folie.Se lasa sa se prajeasca pina cind suprafata cepei se innegreste.
Astfel folia cu ceapa se pune in oala cu apa pentru supa , se lasa sa inceapa sa fiarba usor, pina cind ceap se desprinde de pe folie si folia se indeparteaza.

(acest procedeu se practica la supele din carne de vaca, asa numite “bouillon”, dar eu procedez la toate supele clare la fel, deoarece supa primeste o culoare si un gust mai puternic)

Mai departe se adaoga toate igredientele mai sus insirate, cu condita ca ele sa fie curatate si spalate.

Oalei i-se pune capac si se lasa sa fiarba f.usor ca 1- 1,2 ore.
Timpul de fierbere este in functie de carnea folosita.

Eu in general cumpar pentru supa spati de pasare si/sau cumpar piepti de pui cu piele si os.
Ca gasesc interesant la noi, pieptii de pui cu piele si os sint mai ieftini ca cei fara.Deci nu numai ca  econoimisesc bani – Cash, mai pregatesc pe linga si o supica gustoasa din oase si pele :)))

Dupa ce supica a fiert bine se scurge si legumele din ea daca se doreste se taie rondele si se pun inapoi, eventual si carnea de pe oase se transeaza si se adaoga inapoi in supa.Evetual se mai condimenteaza u ceva sare, piper, vegeta….si se presra cu frunze de patrunjel si/sau telina tocate marunt.
Supa se poate servii ca atare saui cu ce se doreste;
paste fainoase,galuste….

Eu am preparat acesta reteta de ;

 

Va urez spor la preparat si savoare deplina!
http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com