contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Conopida Cu Bacon Si Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

putin kaizer ( cam 100 g)
200 ml lapte
4 nuci
sare, piper
1 lingura rasa de faina (optional)
putin parmezan ( puteti folosi cascaval, cas)


Chiar am emotii... de aia nu mi-au iesit nici pozele asa frumoase :). In sfarsit am camera foto ! Si asta datorita unei persoane deosebite care mi-a vizitat blogul ... daca nu era ea mai dura o luna pana reuseam sa cumpar o camera foto. Ana Maria iti multumesc din suflet :).
Si acum revin la reteta . De atata timp cat nu am postat am adunat o gramada.Dintre toate pentru inceput am zis sa incerc o supa. Recunosc ca nu am mancat decat 2 ori supa crema, deh de unde in Ardeal supa crema :))... mi-a placut , sotul meu stramba din nas la auzul ei dar va spun ca asta a considerat-o delicioasa, chiar nu m-am asteptat sa fie asa de buna. Reteta am preluat-o de aici cu mici modificari.


Mod preparare:

Fierbem conopida desfacuta buchetele in apa cu putina sare. O scoatem, pastram un pahar de lichid , restul il aruncam. Prajim kaizerul taiat bucatele mici intr-o tigaie ( fara ulei , doar in grasimea ce-o lasa el) apoi il scoatem si-l lasam deoparte.  Facem conopida piure ( eu am folosit blenderul). Separat prajim ceapa tocata cat mai marunt in putin ulei. Adaugam conopida piure, lichidul pastrat, laptele in care am dizolvat faina , smantana, untul, sare si piper.

Lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute amestecand mereu. Punem supa in farfurie, deasupra bucatele de kaizer prajite, nuca macinata si putin parmezan ( eu am pus cas ras).  Servim cu paine prajita. 

PP



Reteta recomandata de amalia-mylife.blogspot.com