contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Dovleac Cu Lapte De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dovleacul nu este nici pe departe printre fructele mele preferate, însă această supă de dovleac îmi place foarte mult.  Laptele de cocos şi ghimbirul completează gustul de dovleac şi fac supa mai fină. La început când am auzit de supă de dovleac îmi închipuisem că e foarte greu de făcut şi că are un gust ciudat. Mi-am făcut curaj abia acum doi ani să gust o supă de dovleac, într-un restaurant mai acătării. Supa era făcută cu lapte de cocos şi ghimbir caramelizat. Nici nu pot descrie ce delicioasă a fost şi de atunci o gătesc foarte des şi acasă.

Kuerbissuppe1 a - Kopie

Supă cremă de dovleac cu lapte de cocos

Ingrediente:
700-800 gr. dovleac
1 ceapă
400 ml lapte de cocos neîndulcit
600 ml supă de legume
1 lingură ghimbir răzuit
2 linguri ulei
sare
puţin Chili (fără seminţe)
50 gr. Chorizo feliat foarte subţire
şi/sau seminţe de dovleac prăjite
şi/sau ulei de dovleac

Mod de preparare:
Ceapa se curăţă şi se taie în bucăţi mărişoare. Dovleacul se curăţă de coajă, dacă este Hokaido, se poate fierbe cu coajă cu tot. Se taie în bucăţi. Se răzuieşte ghimbirul.

Kuerbis a

Într-o cratiţă se pune uleiul la încins şi se adaugă ceapa. Se căleşte puţin, apoi se adaugă dovleacul şi ghimbirul. Se amestecă puţin şi se stinge cu supa de legume. Se adaugă sarea, ardeiul iute şi laptele de cocos. Se lasă să dea în clocot, apoi se reduce temperatura şi se lasă să fiarbă vreo 20 minute până când dovleacul devine moale.

Feliile de Chorizo se taie în fâşii late cam de un cm. şi se prăjesc în puţin ulei. Fiind subţire, salamul se va prăji foarte repede. Se ia şi se pune pe un şerveţel de hârtie să se scurgă de grăsime.

Alternativ se pot folosi alte feluri de salam cu şuncă, sau şuncă Serano, care să contrasteze cu dulceaţa dovleacului. Se poate chiar şi fără mezeluri – supa se poate servi fie cu crutoane de pâine, sau cu sâmburi şi câţiva stropi de ulei de dovleac.

Când e fiert dovleacul se ia cratiţa de pe foc şi se piurează cu un mixer vertical. Eu obişnuiesc să strecor supa printr-o strecurătoare. Supa nu trebuie să fie prea groasă, dar nici prea subţire. Se gustă supa şi se potriveşte de condimente.

Se pune supa în farfurii şi se serveşte cu feliuţele de Chorizo. Se decorează eventual cu seminţe de dovleac.  

 

Kuerbissuppe3 a b