contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O supa crema frantuzeasca.
Dovleacul- elixirul vietii va va da putere !:)


Ingrediente:
600 g dovleac,fara coaja sau seminte
250 g cartofi
200 ml smanatana
1 litru de apa
1 ceapa
o lingurita de ghimbir ras
1/2 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de chilli
Mod de preparare:
Taiati dovleacul,cartofii si ceapa in bucati,adaugati apa si condimentele(lasati deoparte2-3 varfuri de cutit pentru decor),sarea si fierbeti intr-o oala cu capac timp de 10 minute, pana se inmoaie.
Amestecati totul, cu ajutorul unui blender,cu jumatate din cantitatea de smantana pana se omogenizeaza si adaugati sare dupa gust.
Turnati in boluri,punand in fiecare si o cantitate de smantana.Presarati cu condimentele care v-au ramas si amestecati usor,de cateva ori,cu coada unei linguri.
Supa poate fi servita si decorata cu seminte de dovleac prajite.
Gustul de dovleac al acestei supe este foarte puternic.Rezultatul fiind cremos,delicios,deosebit...

Pofta buna!