contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Legume Asortate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
N-o fi chiar "demna" de masa festiva, dar pur si simplu aveam pofta de o supa crema, ca nu mai mîncasem de multa vreme. Si pentru ca tot aveam prea mult sparanghel care urma sa acompanieze cotletele de miel, am mai curatat cîteva legume si am facut rapid o supa crema din legume asortate.

     
        Ingrediente:
  • 1,3 litri supa de pui
  • 3 fire ceapa verde
  • 350 g sparanghel alb si verde (am folosit jumatatile fara vîrf- cele cu vîrf au fost pentru cotlete)
  • 3 tije de telina
  • 1 dovlecel verde
  • 1 cartof
  • 1 ardei pitic portocaliu
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • verdeata tocata (patrunjel, busuioc, oregano, marar)
  • sare, piper
Legumele de curata, spala si taie în bucati, apoi se rumenesc putin în ceva ulei de masline.


 

Se toarna supa si se lasa sa fiarba pîna se înmoaie legumele. 
Se adauga verdeata, se condimenteaza cu sare si piper, 
apoi se macina cu un mixer vertical pîna se obtine o crema fina. 
Nimic spectaculos, dar noua ne-a picat tare bine. Am mîncat-o cu pofta!