Supa Crema De Rosii Cu Perisoare De Peste
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Atunci cand fac supa, la noi nu rezista mai mult de 2 zile. Pentru ca ne place sa fie proaspata si servita fierbinte. Din acest motiv, fac supa mai rar, insa atunci cand fac, imi doresc o supa mai aparte, speciala si delicioasa.
Asa a fost si aceasta supa crema careia i-am dat un gust aparte prin perisoarele de peste si prin rosiile la conserva de la SunFood. A iesit o supa cremoasa usoara si delicata.
Ingrediente:
pentru supa
1 conserva rosii decojite intregi 400 g SunFood
2 linguri ulei masline
2 linguri ulei masline
1 ceapa
1/2 telina medie
1 morcov
1 pastarnac
2 cartofi medii
1 lingura pasta rosii
1,5 litri apa sau supa de peste
1,5 litri apa sau supa de peste
2 frunze dafin
sare
piper
pentru perisoare:
500 g file peste alb (cod am folosit eu)
2 linguri faina
1 ou
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
pentru perisoare:
500 g file peste alb (cod am folosit eu)
2 linguri faina
1 ou
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
Pentru inceput, curatam ceapa, morcovul, telina, cartofii, pastarnacul, le taiem cubulete mici.
Intr-o cratita incingem uleiul pe foc mediu si punem legumele tocate
le calim pret de cateva minute pana se inmoaie usor
turnam apa sau supa de peste, adaugam piperul, si dafinul si lasam sa fiarba pentru 15 minute
Intre timp ne ocupam de perisoarele de peste:
intr-un blender maruntim fileul de peste, avand grija sa nu ramana oase. Intr-un bol punem pestele maruntit, faina, sarea, piperul, oul si patrunjelul tocat. Formam o compozitie care nu se lipeste de maini. In functie de tipul de peste si de marimea oului, este posibil sa mai avem nevoie de putina faina.
din compozitia obtinuta formam perisoare, umplem o oala cu apa si dam oala pe foc pana ce apa clocoteste. In acest moment punem perisoarele de peste si le lasam sa fiarba cateva minute, pana ce perisoarele se ridica la suprafata.
Cu ajutorul unei spumiere scoatem perisoarele intr-un castron si le pastram la loc cald
Peste legumele din cratita adaugam delicioasele rosii din conserva, le zdrobim cu ajutorul uneli linguri si mai lasam sa fiarba 10 minute.
Cu ajutorul unui blender vertical pasam toate legumele pana ce obtinem o crema fina, adaugam sarea si potrivim gustul.
Imediat turna supa in farfuria de servit
Adaugam cate 4 perisoare de peste
si garnisim cu busuioc sau patrunjel.
Enjoy!