contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:
- 1 kg de rosii NU f.. zemoase
- 1/2 capatina usturoi

- 1 /2 + 1/2 leg. de patrunjel
- busuioc sau rosmarin dupa gust
- 50ml ulei masine
- 1 ceapa
- 1+1 lc zahar
-  sare+piper
MOD PREPARAE:
Rosiile se spala, zvinta si li-se indeparteaza partile necomesatibile.
Se pun intr-o tava unsa cu ulei si in gropitele formate de la curatat se pune jumatatea din verdeata taiata marunt , se presara cu ceva zahar si ceva ulei de masline.
Printr-e rosii se pun cateii de usturoi NEcuratati , doar usor zdrobiti si se introduc in cuptorul preincons la 240°C, pina cind deasupra incep sa prinda culoare.
Dup ce s-au scos din cuptor, se scurg si zeama obtinuta se pune deoparte , tot pentru supa.
Rosiile si usturoiul se elibereaza de coaja, care se indeparteaza f. usor si se trce prin sita, sau se face piure cu blenderul sau mixerul vertical/batz…

Eu mi-am adunat de prin gradina toate rosiile si cum nu le-am putut consuma pe toate f. repede, cu o parte din ele am facut acesta supa.A iesit faina, dar daca rosiile mele NU erau asa zemoase si cu asa multe seminte cu siguranta iesea si mai buna.Dar poate la anul..(???)

Intr-o oala potrivita se pune la incons uleiul si in el se prajeste ceapa curatata si taiata marunt.Se mai adaoga –*OPTIONAL- 1 lc zahar si se lasa sa se caramelizeze usor, dupa care se adaoga pireul de rosii, zeama lasata deoparte si se condienteaza cu sare , piper, eventual cu verdeturile sau condimetele de gust personal(leustean, oregano, busuioc, vegeta…deci dupa gustul fiecaruia)

Consistenta supelor crema, este lasata la fel in seama gustului personal.De ex. noua nu n-e plac supele crema f. dense ci mai lichide.Desi am vazut la atii ca este invers.

Se serveste cu ceva smintina si crutoane de piine prajita, daca se doreste , bineinteles :-) !

Va urez pofta buna si savoare deplina!laura
http://feeds.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com