contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa-crema De Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

DSCF3658
Sora geamana a pilafului de spanac, are aproximativ aceleasi ingrediente, doar ca este mai lunga si mai subtire, cu un gust aromat dat de nucsoara presarata la sfarsit, o mancarica de primavara, colorata ca o pajiste vesela si explodand de vitamine. Pofta buna!


- spanac – o jumatate de kilogram
- o ceapa taiata marunt
- unul – doi catei de usturoi
- liezon din 1 galbenus si doua linguri de smantana
- supa – 1 1/2 l
- doua linguri de faina
- ulei sau unt
- sare, piper, nucsoara
- crutoane din paine prajita
Taiem marunt ceapa si o prajim in unt sau ulei. Adaugam faina si o prajim, mestecand sa nu se arda si sa nu se coloreze. Adaugam supa (sau, in lipsa acesteia, apa calduta), o dam in fiert, adaugam spanacul curatat si  bine spalat.
DSCF3628 DSCF3630
Cand acesta s-a fiert, il maruntim cu un blender de mana.
DSCF3635
Il repunem pe foc si facem un liezon de galbenus si smantana in care turnam treptat cate linguri supa de spanac fierbinte, mestecand pana se omogenizeaza.
DSCF3638
Turnam liezonul cu atentie in oala, potrivim gustul cu sare, piper, nucsoara, usturoiul zdrobit.  Se mai fierbe cateva minute la foc foarte mic si o servim cu crutoane de paine prajita.
DSCF3664

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com