contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa-crema De Telina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut aceasta supa-crema de telina in urma cu 3 saptamani, dar nu am avut timp sa o postez...
Am cautat si am citti diverse retete, insa nu m-am oprit la una in mod deosebit: le-am combinat..
Ingrediente:
- 4 teline potrivite
- o ceapa
- un cartof
- 2 morcovi
- 2-3 radacinoase albe (pastarnac, patrunjel)
- 3-4 catei usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 2 linguri unt
- 2.5 litri de apa
- 2-3 linguri smantana
- sare, piper
Preparare:
Toate legumele se curata si se spala: ceapa se taie marunt, cartoful si telina se taie cubulete mici, iar restul radacinoaselor se taie bucati mari.
Se pune untul intr-o cratita pana se topeste, se adauga ceapa taiata marunt si se lasa pana se inmoaie, se adauga telina si cartoful, se amesteca bine cu ceapa, dupa care se adauga apa si restul radacinoaselor are sunt taiate bucati mari. Se lasa la fiert cam 40 minute.
Se scot radacinoasele care sunt bucati mari (si le folositi la ce vreti- eu le-am mancat asa simple), astfel incat in supa sa ramana doar cartof, ceapa si telina. Cartoful, ceapa si telina impreuna cu supa se dau la blender pana se obtine o pasta.
Separat se piseaza usturoiul, se adauga sare si piper si se freaca bine cu ulei de masline, dupa care se adauga si 2-3 linguri de smantana, amestecandu-se foarte bine. In aceasta compozitie incorporam 2-3 linguri de pasta data la blender dupa care punem totul peste compozitia data la blender si dam din nou pe foc... Mai lasam sa dea in 2-3 clocote si gata...
Se serveste cu crutoane/paine prajita... cine vrea.. ca eu o mananc simpla....