contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Varza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 V-am spus ca weekend-ul asta cuvantul de ordine a fost varza. Asa ca am facut supa asta crema,care alaturi de supa de pui cu varza de Bruxelles, sunt cele mai bune supe ce le-am facut si le-am mancat toamna asta. Daca va place varza, n-o sa va para rau daca o incercati. Am folosit o ceasca de varza de Bruxelles, ca atat am oprit de la felul doi si varza creata.Cu cat mai multe frunze verzi de varza si varzuci de Bruxelles cu atat supa se va colora si mai pregnant in verde.
INGREDIENTE:
-600 g varza (de care vreti si aveti)
-un cartof mare sau 2 mai mici
-1/2 ceapa tocata
-3 linguri de vin alb sec
-200 ml smatana de gatit (dulce si lichida)
-2 l supa de legume sau apa
-o lingurita de chimen macinat
-20 g unt
-sare,piper dupa gust
-o legatura de marar verde tocat
-400 g varza calita in unt sau ulei pentru servit
MOD DE PREPARARE:
1.Se toaca varza ( 1/3 se opreste deoparte, nu se fierbe ), se taie cartoful cuburi si se pun la fiert in supa de legume fierbinte, circa 20 de minute, pana ce legumele sunt fierte.
2.Cealalta treime de varza se caleste intr-o tigaie, in unt
3.Se pune si varza calita in oala cu cea fiarta si se paseaza cu blenderul, pana se transforma in crema.Se adauga smantana, vinul, chimenul macinat, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se mai pune pe foc sa clocoteasca usor, pana se evapora alcoolul vinului.
4.Se serveste calda , presarata cu varza calita deasupra si marar verde tocat.Se poate servi si cu chipsuri de bacon alaturi.asa am facut prima data, dar acum cand am facut pozele, am uitat sa pun si chips-urile.
Pofta buna ! va asigur ca o sa aveti.
Reteta este si pentru provocarea Dulce Romanie , gazduita luna aceasta de Liana si Laura