contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema Din Sfecla Rosie Cu Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta preluata de la o renumita bucatareasa, SARAH WIENER  –
!!!
INGREDIENTE:
- 2 cepe rosii   
- 400 g sfecla de rosie
- 150 g cartofi fainosi
- 25 g unt
- 1 l supa de legume (facuta in casa sau din cub.Maggi/Knorr
- sare si piper
-100 g smintina lichida
- 4 lc cafea cu frisca cu hrean sau doar frisca si hrean razalit
- citeva fire de CEAPA LUI IACOB
MOD PREPARARE:
Ceapa se curata si taie marunt.
Sfecla se curata de coaja si se taie in cuburi mari.
Cartofii se curata de coaja si la fel se taie in cuburi mari.
Untul se pune la topit intr-o oala potrivita cant. de ingrediente.
In untul incins se prajeste cepa, urmata de cartofi si sfecla.Totul se prajeste amsteceind mereu ca. 5 min. dupa care se stinge cu supa in prelabil preparata.
Totul se lasa sa fiarba la foc potrivit ca.40 min, dupa se mixeaza pina cind legumele au devenit piure.
Eventual se mai trece totul inca odata prin sita, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adaoga smintina lichida si se mai aseaza inca odata sa se iomcinga bine.
Supa este gata , se poate impartii in 4 sau 6 farfurii/portii, in fiecare farurie se aseaza 1-2 ls frisca batuta cu hrean sau frisca batuta si presarata cu hrean si la dorinta se mai poate presara  cu CEAPA LUI IACOB, taiata marunt.

http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss